Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi tähtää nettisivuston sijoittumiseen hakukoneiden luonnollisten hakutulosten kärkeen, tärkeillä avainsanoilla. Tuloksena on enemmän kiinnostuneita, ostohaluisia kävijöitä.

hakukoneoptimointi-takuu-thumb-1

Laadukasta ja oikein tehtyä hakukoneoptimointia.

Soita 044 056 4781
tai
viestitä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Hienoinkaan kotisivu ei tuota yritykselle lisäarvoa, jos asiakkaat eivät sitä löydä. Siksi kannattaa varmistaa, että hakukoneet löytävät kotisivut. Yritys saa kohderyhmän kävijöitä kotisivuille ja oikein toteutettu optimointi maksaa itsensä takaisin.

Toteutettujen toimenpiteiden jälkeen, optimointi lisää kotisivujen laadukasta liikennettä ja sivustolle löytää potentiaalisia asiakkaita. Luonnollisten hakutulosten kautta tulleista kävijöistä ei tarvitse maksaa ja he ovat kiinnostuneita yrityksen tarjoamista tuotteista tai palveluista.

Mitä hyötyä hakukoneoptimointi tarjoaa?

  • Potentiaaliset asiakkaat löytävät tuotteesi ja palvelusi
  • Mainonnasta ei tarvitse maksaa
  • Hakukonenäkyvyys paranee
  • Käyttäjät klikkaavat mieluummin luonnollisia hakutuloksia
  • Sivusto pysyy hakutuloksissa pitkään

 

Hakukoneoptimoidut kotisivut saavat enemmän huomioarvoa, kuin hakutulossivun kolmannelle tai neljännelle sivulle sijoittuvan yrityksen kotisivut. Hakukoneille (Google) optimoitu kotisivu pysyy hakutuloksissa hyvillä paikoilla pitkään, jolloin yrityksesi tunnettuus lisääntyy ja brändi vahvistuu.

 

Pyydä tarjous hakukoneoptimoinnista

Lähetä viestiä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soita: 044 056 4781
tai täytä yhteydenottolomake, otamme teihin yhteyttä.

 

Hakukoneoptimointi-vinkkejä

Optimointi-vinkkejä, joilla voit parantaa sivustosi sijoittumista hakukoneissa ja saada enemmän laadukkaita kävijöitä verkkopalveluusi. Tällä hetkellä suosituin Suomessa käytettävä hakukone on Google. Sivujen optimointi on yrityksen liiketoiminnan kannalta perusteltua, asiakkaiden siirryttyä etsimään ja vertailemaan tuotteiden ja palveluiden tarjoajia hakukoneella. Seuraavat ohjeet ovat yleisesti tiedossa olevia ja hyväksyttyjä tapoja parantaa sivujen arvostusta hakukoneiden silmissä.

Anna sivulle kuvaava otsikko, title-attribuutti

Sivun otsikon tulee sisältää tärkeitä hakusanoja.
Hakukoneet arvostavat sivua, joka on otsikoitu sisältöä hyvin vastaavaksi.
Otsikko näkyy hakukoneen tuloksissa, joten sen tulee myös kiinnostaa käyttäjiä.

Meta description, sivun kuvaus

Description näkyy käyttäjälle hakutulossivun otsikon alapuolella. Sivun kuvaus esittelee lyhyesti sivun varsinaisen sisällön. Hyvä kuvaus myös houkuttelee käyttäjää klikkaamaan linkkiä paremmin kuin sivusto, joka sijoittuu hakutuloksissa korkeammalle, mutta jonka kuvaus ei ole kiinnostava.

Tärkeät hakusanat sisältöön

Kotisivujen sisältöä optimoitaessa, tärkeät hakusanat sijoitetaan tekstiin sekä väliotsikoihin. Otsikot kannattaa merkata H1-H6 tageilla. Hakusanojen liiallisen käytön hakukone voi tulkita spämmäykseksi ja pudottaa sivuston arvostusta. Tärkeää olisikin pitää mielessä tekstin selkeys ja luettavuus. Sivuston päätarkoitus on palvella sen lukijaa.

Selkokielinen url-osoite

Url-osoitteen tulisi olla selkokielisessä muodossa.
Esimerkiksi
/index.php?option=com_content&Itemid=41&catid=40&id=58& lang=fi&view=article
tulisi olla muodossa
/hakukoneoptimointia

Selkokielinen url-osoite kertoo myös käyttäjälle mitä sivuilla on odotettavissa.

Linkitys

Hakukoneet arvostavat verkkopalvelua, jolle johtaa laadukkaita ulkopuolisia linkkejä.
Jos verkkopalveluusi on linkitetty monilta hakukoneiden arvostamilta sivuilta, sitä suuremman hyödyn saat.

Kuvien alt-attribuutti

Kun lisäät kuvia sivustollesi, lisää myös kuvalle alt-attribuutti. Näin hakukone tietää, mitä kuvassa esiintyy. Tämä parantaa lisäksi esteettömyyttä sivustollasi. Kävijät joilla on ruudunlukuohjelma, esimerkiksi näkövammaiset, hyötyvät merkkauksesta.

Standardin mukaiset kotisivut

Standardin mukaiset kotisivut ovat tärkeä asia hakukoneiden näkökulmasta. Jos lähdekoodissa on virheitä, saattaa hakukone keskeyttää indeksoinnin ja sisältö jää hyödyntämättä. Tämä voi myös pudottaa koko kotisivujen arvostusta ja näkyvyys hakukoneissa pienenee.

Esteettömyys huomioi myös muita käyttäjiä

Kotisivujen suunnittelu esteettömäksi on tärkeää myös sellaisten verkkopalvelun käyttäjien kannalta, jotka tarvitsevat apuvälineitä, esimerkiksi ruudunlukuohjelmia. Jos sivustolla on sekava rakenne tai koko verkkopalvelu on toteutettu flash-tekniikalla, voi se karkottaa apuohjelmien käyttäjät sivustolta.

Webhotelli, nopea palvelin

Kotisivut eivät saisi sijaita hitaalla palvelimella. Jos palvelin vastaa hitaasti, hakukone voi keskeyttää indeksoinnin ja sivun sisältö jää hyödyntämättä, joka taas pudottaa sivustoa hakutuloksissa tai pahimmassa tapauksessa hakukone (Google) ei löydä tai indeksoi kotisivuja tai kotisivujen etusivua ollenkaan hakemistoonsa.

Googlen hakutuloksiin vaikuttaa yli 200 eri tekijää ja Google voi muuttaa hakutuloksiin vaikuttavia kriteerejä yllättävästi, joten optimointi vaatii jatkuvaa seurantaa ja mahdollisesti myöhemmin lisää optimointia. Jos haluat tietää, miten kotisivut löytyvät Google -hakukoneesta, ota yhteyttä. Mistä hakukoneoptimoinnin hinta muodostuu? Kotisivujen hakutulosten optimointi lisää potentiaalisia asiakkaita yritysten verkkopalveluun.

 

Search engine optimization (SEO), hakukoneoptimointia käytännössä

Optimointi alkaa nykytilanteen kartoituksesta. Tarkastamme kotisivujen nykyisen sijoittumisen, hakukoneystävällisyyden ja sivuston tekniset ongelmat. Selvitämme kilpailutilanteen, valitsemme avainsanat, optimoimme sisällön ja asetamme yhdessä tavoitteet.

Optimointia voidaan mitata tarkasti, jolloin sen tehokkuus ja tavoitteiden toteutuminen saadaan tarkasti selville. Kotisivujen löydettävyys hakukoneilla parantuu ja saat yrityksesi palveluista sekä tuotteista kiinnostuneita kävijöitä sivuillesi.

Hakukoneoptimoinnin takuu: Esimerkiksi, jos liikennemäärä ei verkkopalvelussa kasva vähintään 30%, ei optimoinnista tarvitse maksaa.

Lue Wikipedian artikkeli hakukoneoptimoinnista.

Hakukoneoptimointi

 

Hakukoneoptimointi Google SERP

Hakukoneoptimoinnilla parannetaan verkkosivujen sijoittumista hakukoneiden luonnollisissa hakutuloksissa. Hakukoneoptimoidut kotisivut saavat laadukasta liikennettä, kohderyhmän kävijöistä.